Een lekker recept voor de vrijdagavond met je oppaskinderen!

Men neme:

(voor 4 “broodjes”):

550 g zoete aardappels

4 eieren

4 bladeren sla

1 avocado

4 el Griekse yoghurt

4 hamburgers

En zo doe je het:

–Schil de zoete aardappels, rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine en schep in een kom.

–Voeg een snuf peper en zout toe gevolgd door 2 eieren en roer goed door.

–Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en schep vier zoete aardappelhoopjes in de pan, die je plat maakt met een lepel zodat ze de grootte krijgen van een hamburger. Bak de rondjes aan beide kanten in zo’n 10 minuten gaar. Je hebt in totaal acht rondjes nodig, dus je kunt in een tweede koekenpan de andere vier maken.

–Was ondertussen de sla en schil en snijd de avocado in parten.

–Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat peper en zout.

–Bak de hamburgers in een beetje olie in een koekenpan om en om in zo’n 8 minuten gaar.

–Haal ze uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover, zo blijven ze warm.

–Klop de 2 overige eieren los en bak een spiegelei in de koekenpan met een beetje olie.

–Bouw nu de “broodjes”: ‘begin met een röstirondje, leg daar een blad sla op gevolgd door de hamburger, de partjes avocado en een eetlepel yoghurt, een kwart spiegelei en maak af met een röstirondje. Herhaal voor de overige drie hamburgers.’

Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.

Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek