Halloween is een van de meest betoverende tijden van het jaar, en wat is er nu leuker dan samen met je kinderen knutselen om je huis te transformeren in een spookachtige omgeving? In deze blog delen we acht creatieve knutselideeën voor Halloween. Of je nu van enge spinnen houdt, betoverd bent door pompoenen of gewoon dol bent op griezelige spoken, we hebben voor ieder wat wils. 

 • Vrolijke Pompoen van wol

Van pompoentjes van wol kun je hele mooie pompoenen knutselen en dat is natuurlijk superleuke Halloween decoratie. Draai om de pompoen een bruine chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel) en rijg er een groen blaadje aan vast. Het gezicht van de pompoen knip je uit zwart papier en plak je met een beetje lijm op de wol.

 • Spookjes stempelen met aardappelen 

Met aardappels kun je griezelige leuke spookjes stempelen. Je hoeft de aardappel alleen maar doormidden te snijden. Dan dip je hem in de witte verf en maak je een mooie afdruk op een zwart vel papier. Met zwarte verf en een kwastje kun je de spoken een gezicht geven. En het is leuk om op je vel papier ook nog wat ogen te verven en eventueel wat sterretjes te plakken. Een superleuk Halloween kunstwerk om te knutselen.

 • Spin van papier knutselen voor Halloween

Dit spinnetje van papier is een leuke Halloweenversiering om te knutselen voor in huis. Knip 8 smalle strookjes uit zwart papier en één dikke strook. Plak in het midden van de brede strook 4 smalle strookjes aan beide kanten. Dan maak je van de brede strook een rondje en lijm je de uiteindes aan elkaar vast. Vouw de pootjes in de juiste vorm en geef het spinnetje een gezichtje met twee wiebelogen en scherpe tandjes van wit papier. Als je een doorzichtige draadje aan de spin rijgt, kun je hem leuk in het raamkozijn ophangen.

 • Wattenspook knutselen

Het zachte en lieve wattenspook is een echt Halloween peuter knutselwerkje. Dit knutselwerkje bevordert de ontwikkeling van de (fijne) motoriek van kinderen. Met een zak wattenbollen en een stuk karton is dit lieve spook zo gemaakt.

 • Halloween skelet knutselen van papier

Als je allemaal papieren ringen aan elkaar rijgt, dan lijkt het net een skelet. Het hoofd kun je maken van een papieren gebaksbordje. En aan de uiteinden van de armen en benen plak je voeten en handen van papier. Leuk om in het raamkozijn op te hangen.

 • Vleermuis knutselen

Je hebt vast nog wel een wc rol liggen voor deze geweldige vleermuis, toch?! Je maakt hem door een stuk zwart papier om de rol te plakken. Knip een paar vleugels uit en lijm die op zijn rug. En geef je vleermuis nog een paar wiebelogen en tanden en je bent alweer klaar. Als je twee dunne strookjes papier aan de vleermuis vastmaakt, kun je hem ondersteboven ophangen aan een touwtje of een tak.

 • Mandarijn pompoen

Zijn deze niet te leuk om met je kind mee naar school te geven als tien uurtje? Zo simpel kan het zijn om voor Halloween wat te knutselen. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen hoe je deze mandarijnpompoentjes maakt!

Ben je op zoek naar nog meer creatieve, betoverende knutselideeën voor Halloween? Kijk dan op deze website!

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Leuke buitenspots met de kids

  12 juni 2024

  Het is eindelijk weer wat beter weer. April doet wat hij wil is geweest, mei was regenachtig maar hopelijk komen er in juni echt mooie dagen aan! En wat doe je nou het liefst op die lekkere mooie en lange dagen? Juist ja, buiten zijn. Het is ook nog eens

 • Kinderkappers in Amsterdam

  5 juni 2024

  Kappers kunnen erg spannend zijn voor kinderen want kapperszaken zijn vaak druk, met allemaal prikkels voor kinderen. Dan is ook nog eens een vreemde man of vrouw, die je haar gaat knippen. Kortom, de kapper kan een uitdagend uitje zijn met kinderen. Kappers in Amsterdam zijn er genoeg, maar een

 • Veilig op de fiets

  4 januari 2024

  Veiligheid op de fiets is van het grootste belang en al helemaal als je met kinderen fietst. Kunnen fietsen is wat anders dan deelnemen in het verkeer.  In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten over hoe je veilig op de fiets kunt gaan met kinderen. Van het kiezen