Ons verhaal

Ervaren, flexibel & ondernemend!


 

Wij, Evelien Hunink en Dorine van Lith, hebben oppasbureau Amsternannies opgezet omdat wij beiden overtuigd zijn van de voordelen van kinderopvang aan huis. Na meer dan 10 jaar oppaservaring was het opzetten van een oppasbureau in Amsterdam voor ons een logische keuze.
Amsternannies is een jong en snelgroeiend oppasbureau, met een groot netwerk van Amsterdamse studenten die actief in het leven staan en daarmee oog hebben voor precies datgene wat uw kind nodig heeft.

"Door de combinatie van onze vakgebieden, onze ervaring en ons netwerk, is Amsternannies hét oppasbureau van Amsterdam."

Onze Amsternanny’s doen dan ook meer dan oppassen alleen: ze bereiden verse maaltijden, halen en brengen kinderen van en naar school en/of clubjes en denken mee in het huishouden. Maar bovenal zijn zij lief voor de kinderen!

 
Lees meer...

Dorine: “In mijn werk als orthopedagoog heb ik veel kinderen en hun ouders begeleid. Ik ben overtuigd van de meerwaarde om kinderen op de juiste manier te stimuleren, passend bij hun leeftijd en bovenal, ze te omringen in een liefdevolle en leuke omgeving. Met Amsternannies willen we een actief verlengstuk zijn van de opvoeding van ouders.“

Evelien: “De afgelopen jaren heb ik voornamelijk gewerkt met studenten waarbij werving en selectie een groot onderdeel was van mijn werkzaamheden. Hierdoor weet ik op de beste manier ouders en Nannies aan elkaar te koppelen. Binnen Amsternannies houd ik mij voornamelijk bezig met de planning en organisatie, zodat er altijd, ook last-minute, een goede Nanny beschikbaar is."

Hoe het allemaal begon


 • 2002 - 2012Met de paplepel ingegoten

  Wij zijn jong begonnen met oppassen bij buren, nichtjes en neefjes, hiermee is onze passie voor oppassen ontstaan. Na veel vakanties met onze oppasgezinnen en au pair in het buitenland te zijn geweest – durfden wij onszelf doorgewinterde Nannies te noemen!
  Tijdens onze studententijd in Amsterdam leerden we al gauw veel leuke gezinnen kennen waar we jarenlang hebben opgepast.
 • 2012Het idee

  Beiden afgestudeerd, ging Evelien werken in de Werving & Selectie en ging Dorine aan de slag als Orthopedagoog.
  We moesten onze lieve oppaskinderen achter ons laten, maar niet zonder een goede vervanger te regelen natuurlijk.
  Regelmatig werden we benaderd of we nog leuke meisjes kenden die wilden oppassen. De vraag was groot en met een oppasbureau, was het antwoord daar.
 • 2013Amsternannies

  De plannen werden uitgewerkt, het pedagogisch beleid opgesteld en de eerste website ging online. Naast onze fulltimebaan, hebben we in de avonduren en weekenden een goede basis voor Amsternannies neergezet.
 • 2014Fulltime Amsternannies

  Nieuwe gezinnen en Nannies bleven zich aanmelden, waardoor wij besloten ons volledig op Amsternannies te richten en onze baan op te zeggen.
 • 2015Kantoor Amsternannies

  Vanuit huis werken was niet meer mogelijk, dus gingen wij opzoek naar ons eerste kantoor. Deze vonden wij in de Tweede Jan Steenstraat, hartje Pijp. Algauw volgde de eerste twee stagiaires, die ons konden ondersteunen.
 • 2016Werknemer Amsternannies

  Naast de stagiaires was er ook behoefte aan een vaste kracht, een Junior Accountmanager om al de gezinnen en Nannies de persoonlijke aandacht te geven waar wij voor staan. Onze eerste fulltimer is bij ons komen werken en daar zijn wij nog steeds erg blij mee!
 • Feb 2017Werknemer nummer 2

  De nieuwe gezinnen blijven zich aanmelden, evenals de enthousiaste Nannies. Om ervoor te zorgen dat we voor alle gezinnen en Nannies persoonlijke aandacht houden – is het tijd voor werknemer nummer 2. De volgende fulltimer komt ons team versterken!
 • Apr 2017Nieuw Kantoor

  We groeiden uit ons kantoor in de Pijp, dus begon de zoektocht naar een nieuwe plek in het centrum van Amsterdam. Via-via kwamen we in de Zuiderkerk terecht. Wát een fantastische en unieke plek!
 • Jan 2018We bestaan alweer 4 jaar!

  Time flies when you’re having fun. Al 4 jaar is Amsternannies een groot succes! En iedere dag fietsen we met groot plezier naar nieuwe gezinnen voor een intakegesprek. Waarna we onze weg vervolgen naar het mooiste kantoor van Amsterdam in de Zuiderkerk. Met een vast team van vier en altijd een paar leuke stagiaires, is werken bij Amsternannies iedere dag weer een feestje! Op naar ons lustrum!