Niks is gezelliger dan een regenachtige dag waar je met z’n allen binnen kan zijn. Maar wat als je (oppas)kinderen hebt die vol zitten met energie en verlangen naar avontuur, ongeacht het weer? Geen zorgen! Regenachtige dagen kunnen juist een uitgelezen kans zijn om de creativiteit van kinderen te stimuleren en nieuwe avonturen binnenshuis te ontdekken. In deze blog duiken we in zes leuke en boeiende creatieve activiteiten die perfect zijn voor regenachtige dagen. 

 • Indoor tent bouwen

Laat kinderen dekens, kussens en meubels gebruiken om hun eigen indoor tent te bouwen. Door het bouwen van een tent krijgen kinderen het idee dat zij hun eigen huisje kunnen bouwen en inrichten. Ze kunnen erin spelen, boeken lezen of zelfs een picknick houden. Haal de knuffels van de zolder en laat hen op bezoek komen bij de tent!

 • Zoeken naar de schatkist

Zet een schattenjacht op met aanwijzingen en raadsels die leiden tot een “schat” ergens in huis. Maak een kaart met aanwijzingen en stop die in een fles. Als leuke toevoeging kun je snoep schatkistjes verstoppen op de uiteindelijke plek. Daarnaast kunnen de kinderen zich ook verkleden als piraten. Leuke raadsels en opdrachten kun je gemakkelijk vinden op het internet! Zo ben je een hele middag zoet met dit avontuur.

 • Modeshow

Trek alle (verkleed) kleren uit de kast en de modeshow gaat beginnen! Zet muziek op als de kinderen beginnen met lopen. Laat ze gekke kleding combinaties maken of juist wat ze zelf mooi vinden. Doe een interview met de ‘modellen’ waarom ze voor deze outfit hebben gekozen en waar het voor staat. Hierdoor krijgen ze helemaal de beleving dat zij een echte modeshow lopen. 

 • Story time!

Lees boeken voor of vertel zelf spannende verhalen aan de kinderen. Het is ook erg leuk om bekende luisterboeken op te zetten. Voor de oudere kinderen kun je ze de opdracht geven om hun eigen verhaal te schrijven en daar ook illustraties bij te maken. 

 • Binnen tuinieren

Het is ontzettend leuk om kinderen wat te leren over tuinieren en wat daar allemaal bij komt kijken. Het verzorgen van planten kost namelijk veel tijd en vergt motivatie. Plant zaadjes in potten en leg uit hoe planten groeien. Kinderen kunnen zelf hun plantjes water geven en verzorgen. Daarnaast is het erg leuk om zelf de plantenpotjes te versieren met verf, stickers of watervaste stiften!

 • Olympische spelen

Organiseer een reeks mini spelen zoals een ‘stoelendans’, ‘ballon volleybal’,  ‘kartonnen doel schieten’ of ‘koekhappen’. Daarnaast is het ouderwetse ‘spijkerpoepen’ ook heel grappig om te doen met kinderen. Hiervoor heb je alleen een fles, touwtje en een spijker nodig.  Dit zijn allemaal activiteiten die ontzettend leuk zijn om te doen en waarbij je de spullen vaak al in huis hebt! Een leuke toevoeging is een prijs/medaille voor de winnaar. 

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Veilig op de fiets

  4 januari 2024

  Veiligheid op de fiets is van het grootste belang en al helemaal als je met kinderen fietst. Kunnen fietsen is wat anders dan deelnemen in het verkeer.  In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten over hoe je veilig op de fiets kunt gaan met kinderen. Van het kiezen

 • Leuke natuurgebieden rondom Amsterdam

  15 november 2023

  In Amsterdam en omgeving zijn er veel verschillende bossen en natuurgebieden die ideaal zijn voor uitjes met kinderen. Ga met elkaar op zoek naar de mooiste herfstbladeren, kastanjes en paddenstoelen! Met de herfstbladeren en kastanjes kun je achteraf ook knutselen. Zie hieronder de lijst van acht leuke bossen en natuurgebieden

 • 7 creatieve knutselideeën voor Halloween

  25 oktober 2023

  Halloween is een van de meest betoverende tijden van het jaar, en wat is er nu leuker dan samen met je kinderen knutselen om je huis te transformeren in een spookachtige omgeving? In deze blog delen we acht creatieve knutselideeën voor Halloween. Of je nu van enge spinnen houdt, betoverd