Het is eindelijk weer wat beter weer. April doet wat hij wil is geweest, mei was regenachtig maar hopelijk komen er in juni echt mooie dagen aan! En wat doe je nou het liefst op die lekkere mooie en lange dagen? Juist ja, buiten zijn. Het is ook nog eens heel gezond om je tijd buiten te spenderen. Voor de kinderen al helemaal. En als ze ‘s middags buiten rennen en spelen, zullen ze ‘s avonds heerlijk gaan slapen, zodat jullie lekker nog even kunnen genieten van een rustige zomeravond.

Wat zijn nou echt de leukste plekken in Amsterdam om een middag buiten te spenderen met de kinderen? Dat hebben wij voor jou opgezocht!

 

 1. Natuurspeeltuin Plan West

Natuurspeeltuin Plan West zou je niet zo 1, 2, 3 opvallen. Toch is er een oase van rust op de binnenplaats van de Van Speijkstraat. De natuurspeeltuin is namelijk groot en voor elk kind is er wel iets te doen. Voor de durfals zijn er mooie klimrotsen, maar ook voor de kinderen die dat spannend vinden zijn er genoeg andere speeltoestellen. In de warmere maanden kunnen de kinderen heerlijk klieren in het water van de waterfontein. Voor de sportievelingen is er ook een prachtig sportveld waar je van alles kan doen.

Zoals gezegd is het een natuurspeeltuin en Plan West is dat zeker. Ondanks dat de locatie midden in de stad zit, waan je je toch even in de kalme natuur. Heerlijk ook voor ouders en oppassers!

 

2. Het Oosterpark

Het Oosterpark is al meer dan 100 jaar een plek voor bewoners en bezoekers van Amsterdam Oost om te ontspannen, te sporten en elkaar te ontmoeten. Er is een mooi sportveld met kunstgras en een tennisbaan. Rondom de vijver zijn er genoeg plekken om te zitten en te picknicken. Daarnaast is er een natuurspeeltuin, perfect voor de kinderen. In de zomer is er zelfs een pierenbad, waar de kinderen lekker in het water kunnen spelen.

Het Oosterpark heeft veel leuks te bieden, en in de zomermaanden worden er ook nog eens veel leuke evenementen of optredens georganiseerd. Kortom, een perfecte plek voor ouder en kind om te ontspannen en lekker te spelen.

 

3. Speeleilanden in het bos

De eilanden in de Grote Vijver van het Amsterdamse Bos vormen een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Er is een spannende waterspeelplek waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven. De eilanden zijn bereikbaar met wankele loopbruggen en een zelf te bedienen pontje. In en over het water zijn bruggen aangelegd, hangen touwen, er staan palen om in te klimmen en er drijven netten en vlotten. 

Een middagje naar de speeltuinen is voor echte avonturiers, toch kunnen je kinderen zich hier ook prima vermaken als ze het wat rustiger aan willen doen. Er is namelijk genoeg ruimte om hutten te bouwen, te picknicken of in de zon te liggen.

 

4. VerboerderIJ

De hele buurt is welkom bij de VerbroederIJ. Op deze groene locatie vind je onder andere een MoestuinderIJ en Bloemenlint, Het BiggenverblIJf voor de lieve varkentjes Barry & Rosita en de klusplek De ZagerIJ. Al deze projecten zijn bedacht door en worden ook onderhouden door buurtbewoners. Voor de kinderen dus genoeg te doen, en ook nog eens leerzaam. Zelf plantjes verbouwen in de moestuin, of leren hoe varkentjes verzorgt moeten worden.

Het terras aan de zonzij van ‘t IJ is op vrije inloop. Maar wees gerust, er is heel veel plek. Naast het terras zijn ook zitjes op het stadsstrand én in De MoestuinderIJ. Geniet van soepen, tosti’s en andere lunch- en hoofdgerechten. En er is heel veel zoets te bestellen, lekker voor de kids en jezelf!

 

5. Pluktuin Amstelveen

In de Pluktuin is er van alles te doen, voor jong en oud! Of je nu bloemen wil plukken, een vaasje wil schilderen, iets voor de vogels wil maken of een robot wil timmeren. Bij de Pluktuin Amstelveen kan alles. De pluktuin is een speelparadijs voor kinderen, het is hier groot genoeg om lekker rond te ravotten, van de glijbaan af te glijden of in het speelkasteel te klimmen. Ze hebben heerlijke appeltaart, cake van de week, koffie in alle uitvoeringen en thee en nieuw in het assortiment de ijsjes van het merk NICE. 100 % biologisch en vol vers fruit!!

Kortom, er is van alles te doen in de Pluktuin, voor jong en oud!

 

6. Fruittuin in West

De Fruittuin in West is een combinatie van een boerderij met een grote speelweide en een boerderij. Daarnaast is er een prachtige boomgaard om in te draven. Er zijn geen standaard speeltoestellen, maar juist grote buizen om door te kruipen, een boomstam-parcours, schommelen tussen de fruitbomen. Kortom, écht avontuur. Lekker vies worden hoort daarbij, en om de ouders tegemoet te komen is er voor de kinderen die viezer naar buiten gaan dan dat ze binnenkwamen, korting van 5% op de wasmiddel uit de biologische winkel.

De Fruituin in West is een heerlijke plek voor kinderen en ouders, om lekker te spelen en te leren van de boerderij. In het tuincafe kun je daarnaast een lekker soepje of taartje bestellen. Lekker, biologisch en voor de grote en kleine honger. Kortom, deze plek is voor jong en oud perfect om een lekkere middag te spenderen.

 

7. De Vondeltuin

Kom langs voor een hapje en een drankje en geniet in de zon in het Vondelpark!

De Vondeltuin is een groot terras gelegen in het meest zuidelijk puntje van het Vondelpark en dat merk je aan de kleurige, zomerse sfeer. Hier ben je buiten in de tuin, waar je ongedwongen kan hangen, drinken, lachen, lezen, of een hapje eten!

Via de site is de menukaart voor zowel de lunch als het diner te bekijken. Daarnaast is er keuze tussen verschillende soorten gebak. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu met o.a. Piraten- en Prinsessenpasta! Naast het restaurant is een klein speelplekje met een glijbaan en zandbak. Een heerlijke plek om samen te komen met andere ouders! 

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • 5 snacks voor in de picknickmand

  17 juli 2024

  Wat is er leuker dan picknicken in het lekkere weer? Juist ja, niks! Het is een leuke activiteit om te doen met de kinderen! In een picknickmand mogen natuurlijk lekkere snacks niet ontbreken. Wat zijn nou makkelijke gerechtjes, die écht niet kunnen ontbreken in de picknickmand? Dat vertellen we je

 • Spelletjes voor op vakantie!

  11 juli 2024

  Een vakantie is dé tijd om gezellig met het gezin tijd door te brengen. Spelletjes doen hoort altijd wel bij de vakantie. Gezellig op de camping, in een vakantiehuisje of gewoon een dagje aan het strand. Wij hebben de leukste (en kleinste) spellen voor jullie op een rijtje gezet!  

 • Voorleesboeken voor baby, peuter en kleuter

  4 juli 2024

  Lezen is goed voor de ontwikkeling van je kind en kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke gezellig en leuk met een goed voorleesboek. Maar wat zijn nu de allerleukste voorleesboeken voor een baby, peuter en kleuter?   Baby Het is erg goed