Het kan soms best een uitdaging zijn om de kinderen bezig te houden en op zoek te gaan naar leuke, nieuwe uitstapjes. Gelukkig biedt Amsterdam genoeg creatieve en educatieve mogelijkheden om een uitstapje om te toveren tot een avontuurlijke leerervaring. Hieronder volgt een lijstje met de zeven meest boeiende kids musea van Amsterdam.  

WONDR Experience

Stap in de eerste experience playground van Amsterdam: een belevenis vol kleur en sensatie die je uitnodigt om te spelen en te verkennen. Ongeacht je leeftijd. Deze wonderlijke wereld is ontworpen om al je zintuigen op onverwachte manieren te prikkelen. Het is een plek die creativiteit, fantasie en pure blijdschap oproept. Verdwaal in een wonderbaarlijke jungle. Duik in een zwembad van roze marshmallows. Dans onder een glinsterende hemel. Spring in de grootste ballenbak die je ooit hebt gezien. Teken op de muren. Zing uit volle borst. Laat je fantasie de vrije loop en ervaar de kunst van het spelen. 

Lees hier meer over WONDR Experience.

The Upside Down

The Upside Down is het grootste sociale media museum in Amsterdam, waar jij de regels maakt. Met meer dan 25 kamers en decors wordt een kleurrijke wereld gecreëerd. Alles passend in het thema van ‘The New Dutch’. Het is alsof ze een museum, een pretpark, een discotheek en een paar perfecte backdrops in de blender hebben gegooid om de ultieme Nederlandse ervaring te creëren. 

Lees hier meer over The Upside Down.

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum is een museum van wereldculturen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken je nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. 

Lees hier meer over het Tropenmuseum.

NEMO

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

Lees hier meer over NEMO.

Rijksmuseum

Met 8.000 objecten wordt in het Rijksmuseum het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis verteld. We nemen je mee van de Middeleeuwen tot aan Mondriaan. Dit doen we natuurlijk in het historische kasteelachtige gebouw met als hoogtepunt de Eregalerij.

Lees hier meer over Rijksmuseum.

Scheepvaartmuseum

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en de verbinding met de samenleving van nu en de toekomst. Het Scheepvaartmuseum bewaart één van de grootste en meest vooraanstaande maritieme collecties ter wereld en bevat onder andere schilderijen, scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en zeekaarten.

Lees hier meer over het Scheepvaartmuseum.

Move

Van unieke exposities en evenementen rond mobiliteit tot de lekkerste culinaire hoogstandjes. Move Amsterdam is een middag of avond uit die je nergens anders beleeft. Elk bezoek aan het prachtige gebouw aan het Stadionplein in Amsterdam, pal naast het Olympisch Stadion, brengt je weer nieuwe ervaringen. Van interactieve exposities tot unieke exposities. De meeste opwindende auto’s ter wereld. Film, kunst en muziek én natuurlijk niet te vergeten: Het Michelinsterren restaurant Wils van chef-kok Joris Bijdendijk.

Lees hier meer over Move.

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Dagje erop uit buiten Amsterdam

  28 juli 2023

  Heb je het wel even gezien binnen Amsterdam? Dan zijn er nog heel veel andere leuke dingen te doen om je zomer (of in welk seizoen je deze blog ook leest) een onvergetelijk seizoen te maken. Lees snel verder als je wilt weten hoe! In Amsterdam is er natuurlijk superveel

 • Het beste uit je dag halen in Amsterdam

  19 juli 2023

  Amsterdam is erg groot met veel mogelijkheden. Er is zoveel te doen dat je soms even niet meer weet wat er ook al weer te doen valt. Dus voor als je het even niet meer weet of als je te veel keuzestress hebt is deze blog er hier voor jou

 • De kunst van het picknicken. Smul van onze onweerstaanbare tips en recepten!

  28 juni 2023

  Als de bevroren lekkernijen en openluchtzwembaden bij jullie al een succes waren dan zul je onze picknick tips ook zeker niet uitsluiten! Heerlijk in de zon met een kleedje en lekkere snacks is de perfecte oplossing als je even wat minder moeite wilt doen met dezelfde dosis plezier. Daarom geven