In Amsterdam en omgeving zijn er veel verschillende bossen en natuurgebieden die ideaal zijn voor uitjes met kinderen. Ga met elkaar op zoek naar de mooiste herfstbladeren, kastanjes en paddenstoelen! Met de herfstbladeren en kastanjes kun je achteraf ook knutselen. Zie hieronder de lijst van acht leuke bossen en natuurgebieden in de buurt van Amsterdam

 • Amsterdamse Bos

Dit is waarschijnlijk het meest populaire natuurgebied in de buurt van Amsterdam voor gezinnen. Je vindt er veel wandel- en fietspaden, speeltuinen, een kinderboerderij en zelfs een klimpark. In de zomer is het grote Pierebadje ook gevuld!

 • Diemerbos

Dit bos in de buurt van Diemen, net ten oosten van Amsterdam, biedt prachtige wandelpaden en een avontuurlijke speelplaats genaamd ‘Speelbos Meerzicht’, die kinderen uitdaagt om te klimmen en te ontdekken.

 • Vondelpark:

hoewel het Vondelpark voornamelijk een stadspark is, heeft het veel groene ruimte, speeltuinen en grasvelden waar kinderen kunnen spelen en picknicken. Ook hier kan je zeker mooie herfstbladeren gaan zoeken!

 • Het Twiske

Dit natuurgebied ligt ten noorden van Amsterdam en heeft veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Er zijn ook verschillende speeltuinen en picknickplaatsen verspreid over het gebied. Je kan er ook veel vogels spotten.

 • Vliegenbos:

Een prachtig bos in Amsterdam Noord. Hier kan je veel paddenstoelen vinden! Er zijn veel wandelpaden en veel verschillende meren.  

 • Kinderboerderij Amstelpark:

Gelegen in het zuiden van Amsterdam, biedt dit park mooie wandelpaden en een kinderboerderij waar kinderen dieren kunnen bekijken en interactie hebben met geiten, paarden en andere boerderijdieren.

 •  Schellingwouderpark:

De locatie zit onderaan een dijk met een speeltuin. Honden zijn toegestaan en ook is het rolstoelvriendelijk. Er bevinden zich ook twee trekkabelpontjes, wat vaak een groot succes is bij kinderen. Daarnaast heb je ook een mooi uitzicht op ‘t IJ.

 • Kinderboerderij De Bijlmerweide:

ook dit is een super leuke plek voor kinderen om te komen. Er is veel groen en in de zomer staan er ook veel bloemen in bloei. Er zit een leuke speeltuin bij en je kan er iets te eten of drinken halen!

Voor een heerlijk uitje in de frisse buitenlucht zijn dit echt goede hotspots in Amsterdam. Vergeet bij herfstachtig weer niet goede regenlaarzen en een regenjas aan te trekken. En wat gezonde snacks en drinken zijn ook altijd onmisbaar bij een uitje met kinderen. Veel plezier! 

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Leuke buitenspots met de kids

  12 juni 2024

  Het is eindelijk weer wat beter weer. April doet wat hij wil is geweest, mei was regenachtig maar hopelijk komen er in juni echt mooie dagen aan! En wat doe je nou het liefst op die lekkere mooie en lange dagen? Juist ja, buiten zijn. Het is ook nog eens

 • Kinderkappers in Amsterdam

  5 juni 2024

  Kappers kunnen erg spannend zijn voor kinderen want kapperszaken zijn vaak druk, met allemaal prikkels voor kinderen. Dan is ook nog eens een vreemde man of vrouw, die je haar gaat knippen. Kortom, de kapper kan een uitdagend uitje zijn met kinderen. Kappers in Amsterdam zijn er genoeg, maar een

 • Veilig op de fiets

  4 januari 2024

  Veiligheid op de fiets is van het grootste belang en al helemaal als je met kinderen fietst. Kunnen fietsen is wat anders dan deelnemen in het verkeer.  In deze blog delen we waardevolle tips en inzichten over hoe je veilig op de fiets kunt gaan met kinderen. Van het kiezen