In Amsterdam en omgeving zijn er veel verschillende bossen en natuurgebieden die ideaal zijn voor uitjes met kinderen. Ga met elkaar op zoek naar de mooiste herfstbladeren, kastanjes en paddenstoelen! Met de herfstbladeren en kastanjes kun je achteraf ook knutselen. Zie hieronder de lijst van acht leuke bossen en natuurgebieden in de buurt van Amsterdam

 • Amsterdamse Bos

Dit is waarschijnlijk het meest populaire natuurgebied in de buurt van Amsterdam voor gezinnen. Je vindt er veel wandel- en fietspaden, speeltuinen, een kinderboerderij en zelfs een klimpark. In de zomer is het grote Pierebadje ook gevuld!

 • Diemerbos

Dit bos in de buurt van Diemen, net ten oosten van Amsterdam, biedt prachtige wandelpaden en een avontuurlijke speelplaats genaamd ‘Speelbos Meerzicht’, die kinderen uitdaagt om te klimmen en te ontdekken.

 • Vondelpark:

hoewel het Vondelpark voornamelijk een stadspark is, heeft het veel groene ruimte, speeltuinen en grasvelden waar kinderen kunnen spelen en picknicken. Ook hier kan je zeker mooie herfstbladeren gaan zoeken!

 • Het Twiske

Dit natuurgebied ligt ten noorden van Amsterdam en heeft veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Er zijn ook verschillende speeltuinen en picknickplaatsen verspreid over het gebied. Je kan er ook veel vogels spotten.

 • Vliegenbos:

Een prachtig bos in Amsterdam Noord. Hier kan je veel paddenstoelen vinden! Er zijn veel wandelpaden en veel verschillende meren.  

 • Kinderboerderij Amstelpark:

Gelegen in het zuiden van Amsterdam, biedt dit park mooie wandelpaden en een kinderboerderij waar kinderen dieren kunnen bekijken en interactie hebben met geiten, paarden en andere boerderijdieren.

 •  Schellingwouderpark:

De locatie zit onderaan een dijk met een speeltuin. Honden zijn toegestaan en ook is het rolstoelvriendelijk. Er bevinden zich ook twee trekkabelpontjes, wat vaak een groot succes is bij kinderen. Daarnaast heb je ook een mooi uitzicht op ‘t IJ.

 • Kinderboerderij De Bijlmerweide:

ook dit is een super leuke plek voor kinderen om te komen. Er is veel groen en in de zomer staan er ook veel bloemen in bloei. Er zit een leuke speeltuin bij en je kan er iets te eten of drinken halen!

Voor een heerlijk uitje in de frisse buitenlucht zijn dit echt goede hotspots in Amsterdam. Vergeet bij herfstachtig weer niet goede regenlaarzen en een regenjas aan te trekken. En wat gezonde snacks en drinken zijn ook altijd onmisbaar bij een uitje met kinderen. Veel plezier! 

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • 7 creatieve knutselideeën voor Halloween

  25 oktober 2023

  Halloween is een van de meest betoverende tijden van het jaar, en wat is er nu leuker dan samen met je kinderen knutselen om je huis te transformeren in een spookachtige omgeving? In deze blog delen we acht creatieve knutselideeën voor Halloween. Of je nu van enge spinnen houdt, betoverd

 • Creatieve activiteiten voor een regenachtige dag

  18 oktober 2023

  Niks is gezelliger dan een regenachtige dag waar je met z’n allen binnen kan zijn. Maar wat als je (oppas)kinderen hebt die vol zitten met energie en verlangen naar avontuur, ongeacht het weer? Geen zorgen! Regenachtige dagen kunnen juist een uitgelezen kans zijn om de creativiteit van kinderen te stimuleren

 • Leuke thema’s voor kinderfeestjes

  11 oktober 2023

  Je kind is bijna jarig en dat betekent kinderfeestjes stress ;-). Het kan soms ontzettend lastig zijn om een leuk en origineel feestje te bedenken met toepasselijke activiteiten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met zeven uitgewerkte ideeën voor thema’s en activiteiten. Hopelijk helpt dit jou om een onvergetelijk feestje