WRAPS MET VISSTICKS

‘Veel kinderen zijn niet zulke viseters. Maar vissticks daar entegen gaan er wel in. Omdat die niet zo definieerbaar zijn als vis. Ach, wat maakt dat uit? Hoppa, weer een portie vis binnen. En morgen weer de focus op groente .’
Ingrediënten:
(voor 6 porties):
8 el Griekse yoghurt
6 ontdooide vierkante kabeljauwfilets uit de vriezer. Verse filets kan ook! Dan zijn je sticks gewoon wat minder keurig rechthoekig.
2 eieren
200 g havermout
6 wraps
3 handen botersla

Hoe te maken:
–Meng de Griekse yoghurt met een scheutje olie (liefst extra vierge olijfolie) en een flinke snuf peper en zout. Zet even opzij.
–Laat de visblokken ontdooien en snijd ze ieder in 2 reepjes, zodat je twaalf sticks hebt.
–Klop de eieren los in een diep bord.
–Doe de havermout samen met een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en maal fijn tot meel. Doe in een ander diep bord.
–Haal vervolgens de sticks door het ei, door de havermout, weer door het ei en weer door de havermout. Zorg dat ze allemaal aan alle kanten goed bedekt zijn met een havermoutlaagje.
–Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag en bak de sticks aan beide kanten zo’n 4 minuten totdat ze goudbruin zijn. Waarschijnlijk moet dit in twee etappes, of je moet wel een héle grote pan hebben.
–Besmeer iedere wrap met een beetje Grieks yoghurt, leg daarop wat botersla.
–Maak de wraps af met twee vissticks per wrap en vouw dubbel.

Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek

Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.