WRAPS MET VISSTICKS

‘Veel kinderen zijn niet zulke viseters. Maar vissticks daar entegen gaan er wel in. Omdat die niet zo definieerbaar zijn als vis. Ach, wat maakt dat uit? Hoppa, weer een portie vis binnen. En morgen weer de focus op groente .’
Ingrediënten:
(voor 6 porties):
8 el Griekse yoghurt
6 ontdooide vierkante kabeljauwfilets uit de vriezer. Verse filets kan ook! Dan zijn je sticks gewoon wat minder keurig rechthoekig.
2 eieren
200 g havermout
6 wraps
3 handen botersla

Hoe te maken:
–Meng de Griekse yoghurt met een scheutje olie (liefst extra vierge olijfolie) en een flinke snuf peper en zout. Zet even opzij.
–Laat de visblokken ontdooien en snijd ze ieder in 2 reepjes, zodat je twaalf sticks hebt.
–Klop de eieren los in een diep bord.
–Doe de havermout samen met een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en maal fijn tot meel. Doe in een ander diep bord.
–Haal vervolgens de sticks door het ei, door de havermout, weer door het ei en weer door de havermout. Zorg dat ze allemaal aan alle kanten goed bedekt zijn met een havermoutlaagje.
–Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan met goede antiaanbaklaag en bak de sticks aan beide kanten zo’n 4 minuten totdat ze goudbruin zijn. Waarschijnlijk moet dit in twee etappes, of je moet wel een héle grote pan hebben.
–Besmeer iedere wrap met een beetje Grieks yoghurt, leg daarop wat botersla.
–Maak de wraps af met twee vissticks per wrap en vouw dubbel.

Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek

Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Gezonde snacks voor naar school

  2 november 2023

  De ochtend met (kleine) kinderen is vaak stressvol en gehaast. Het is daarnaast ook vaak een uitdaging om gezonde tussendoortjes voor je kinderen klaar te maken. Maar maak je geen zorgen! In onze nieuwste blog staan acht creatieve ideeën en recepten voor tussendoortjes die niet alleen heerlijk zijn, maar ook voedzaam.

 • Lekkere en gezonde bakrecepten

  31 augustus 2023

  Als het wat minder lekker weer is dan is het altijd leuk om samen te bakken! Wij hebben de lekkerste recepten voor jou gevonden en op een rijtje gezet. Gezonde havermout koekjes Deze lekkere chocolade koekjes van havermout en banaan zijn gezonde koekjes en bevatten maar 3 ingrediënten en zijn

 • Zelf ijsjes maken

  23 augustus 2023

  Als wij aan de zomer en lekkere tussendoortjes denken, dan denken wij maar aan 1 ding: IJS! Samen een ijsje halen is altijd een leuk klein uitje, maar samen ijsjes maken is misschien nog wel leuker! Je hebt een vriezer, ijsvormpjes, de gewenste ingrediënten en geduld nodig, maar dan heb