Waar kun je de herfstvakantie nu beter doorbrengen dan in Amsterdam? Er staan allerlei culturele activiteiten voor kinderen op het programma. In de schoolvakanties pakken Amsterdamse theaters, bioscopen en andere locaties uit met speciale kinderactiviteiten.

Hieronder vind je enkele tips wat je in de herfstvakantie kunt doen met kinderen van alle leeftijden.

Speuren en Schilderen in het Van Gogh Museum

Tijdens de speurtocht ga je op onderzoek uit. Om de vragen goed te kunnen beantwoorden moet je de schilderijen goed bestuderen.

De speurtocht duurt ongeveer een uur en als je alle opdrachten hebt gedaan ben je een stuk wijzer over het leven van Vincent, wat hij graag schilderde, welke techniek hij gebruikte en over welke schilderijen hij tevreden was.

Nadat je veel inspiratie hebt opgedaan kan je zelf aan de slag gaan in een atelier in het Van Gogh Museum. Iemand wijst jullie een plek aan een schildersezel toe, je krijgt verf en dan kan je aan de slag!

Cinekid Festival

Elk jaar selecteert Cinekid unieke, educatieve en bijzondere films om het wereldbeeld van kinderen te vergroten.

Op 15 oktober barst het Cinekid Festival weer los met de vertoning van zes nieuwe films van ‘Nu of Nooit!’. Het zijn toegankelijke films en op originele wijze vertelde verhalen van 25 minuten, die geworteld zijn in de hedendaagse, multiculturele samenleving. De films worden voornamelijk bekeken door kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.

Maritiem avontuur in het Scheepvaartmuseum

In de herfstvakantie krijg je de kans om vijfhonderd jaar maritieme geschiedenis te ontdekken en beleven in het Scheepvaartmuseum.

Stap aan de boord van de Zeereis en beleef zelf een levensecht avontuur op zee.

Luister naar het verhaal van de Walvis, leer alles over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort maakte. Ontdek ook hoe we door de eeuwen heen naar de walvis keken. In een levensgrote walvis ontdek je hoe de walvis ruikt, hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid.

Zie je in de Gouden Eeuw. De zeventiende eeuw staat bekend als de glorietijd van Nederland, toen nog De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De handel bloeide en Nederland was één van de machtigste en rijkste landen ter wereld. Zonder scheepvaart was Nederland nooit zover gekomen. Maak op een hele persoonlijke manier kennis met de Gouden Eeuw en ontmoet het meisje Amimba bij de familietentoonstelling.

Veel plezier allemaal!

Liefs, Amsternannies