Het lekkerste bananenbrood komt uit Paulines keuken! Voor kinderen de ideale, gezonde snack tussendoor. Ook makkelijk mee te nemen naar de speeltuin.
Zie hieronder het recept.
Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
60 gr dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Geniet ervan!!
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Watermeloen salade met feta en munt!
6 juni 2018
Een gezonde en frisse salade tijdens deze warme dagen! Gegarandeerd succes bij de kinderen. Ingrediënten: 1/2 watermeloen 75 gram feta kaas paar takjes verse munt scheutje balsamico azijn Zo maak je het: Snijd de watermeloen en feta kaas in kleine blokjes. Was de verse munt en haal de blaadjes los.
Ontbijttaart – chickslovefoodkidsproof
18 mei 2018
Ontbijten met deze gezonde taart is een feestje! Wat wil je op zaterdagochtend nog meer?! Zie hieronder het recept voor de heerlijke ontbijttaart. Men neme: (voor 1 taart): 225 g havervlokken 95 g hazelnoten 6 el honing 100 g roomboter 250 ml kwark 250 g aardbeien (en eventueel ander rood
Slurpnoedels -chickslovefoodkidsproof
1 mei 2018
Slurpen op de dinsdagavond! Men neme: (voor 3 porties): 1 kleine winterpeen 1 komkommer 1 flinke hand ongezouten pinda's 200 g udonnoedels 175 g gepelde edamame (sojaboontjes) 1 flinke scheut sojasaus En zo doe je het: –Schil de winterpeen en schaaf deze met een dunschiller met kartels in slierten.