REGENBOOGPITA’S

‘Eten met je handen is natuurlijk heel leuk, dat is verplicht bij dit kleurrijke gerecht. Kliederen maar!’

Men neme:

(voor 6 broodjes):

1 ½ rode paprika

150 g geraspte wortel

100 g maiskorrels uit pot

6 (spelt)pitabroodjes

150 g voorgekookte bietjes

300 g zachte geitenkaas

 

En zo doe je het:

–Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in heel dunne reepjes.

–Meng dit samen met de geraspte wortel en de mais in een kom.

–Voeg een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer nog even goed door.

–Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

–Ondertussen mix je de bietjes samen met de geitenkaas, een scheutje olie en flink wat peper en zout met een staafmixer tot een dikke saus.

–Snijd de warme broodjes open, vul met het groentemengsel en maak af met een flinke klodder saus.

Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.

Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek