Je kind is bijna jarig en dat betekent kinderfeestjes stress ;-). Het kan soms ontzettend lastig zijn om een leuk en origineel feestje te bedenken met toepasselijke activiteiten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met zeven uitgewerkte ideeën voor thema’s en activiteiten. Hopelijk helpt dit jou om een onvergetelijk feestje te organiseren voor je kinderen.

Superhelden

Laat kinderen zich verkleden als hun favoriete superheld! Je kan de tafel leuk aankleden met bordjes, servetjes, vlaggetjes met thema The Avengers.  Organiseer activiteiten en spelletjes die verband houden met superkrachten. Je kan ze een raadsel op laten lossen waarmee ze een prijs kunnen winnen. Of zogenaamd iemand moeten redden door middel van een speurtocht!

Bouwfeest

Kinderen kunnen hun bouwkunsten laten zien met een themafeest rondom bouwen en constructie. Geef ze blokken, LEGO of knutselmateriaal en laat ze hun eigen bouwwerken maken. Daarnaast zou je de tafel kunnen versieren met accessoires van Bob de Bouwer of met gereedschap om mee te spelen. 

Piratenavontuur

Organiseer een piratenavontuur, met schattenjachten en piraten-kostuums. Laat de kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten in je achtertuin, bos of feestlocatie. Er zijn vaak veel bordjes, servetjes en andere feestartikelen te vinden die te maken hebben met piraten. Ook de snoep-schatkistjes zijn een must op dit feestje. 

Circusfeest

Een ander superleuk thema voor een feestje is circus! Een circus met clowns, goochelaars en circusactiviteiten zoals jongleren of een evenwichtsbalk. Ook andere activiteiten zoals ring gooien, eendjes vangen kunnen hierbij erg leuk zijn. Je kan de kinderen in allerlei dieren en clowns schminken. 

Prinsessenfeest

Het is ontzettend leuk als de kinderen zich kunnen verkleden als prinsen en prinsessen. Zorg voor mooie decoratie wat kan lijken op een high tea! Dit geeft een beetje de prinsessen impressie. Limonade in theekopjes en lekkere cake-pops. Bezoek een kasteel in een bos, met een daarbij horende speurtocht. Ook een springkussen-luchtkasteel in de tuin of op een grasveld kan toepasselijk zijn bij dit thema. 

Sportfeest

Veel jonge kinderen houden ervan om lekker actief bezig te zijn. Dat is perfect voor een kinderfeestje! Kies één of meerdere favoriete sporten zoals voetbal, basketbal of honkbal als thema en organiseer sport- en spelactiviteiten. Je kan het leuk aankleden door verschillende ballen, rackets of andere sportartikelen op te hangen op de feestlocatie. Qua snacks op de locatie: cupcakes maken met fondantvormpjes, voetbal chips, tennis kauwgomballen (voor de oudere kinderen) etc. Daarnaast is het leuk als je de kinderen laat komen in hun sportkleding.

Dinosaurussen

Sommige kinderen zijn super geïnteresseerd in fossielen en dinosauriërs. Ook hier is vaak veel decoratie van te vinden in de winkels. Laat de kinderen komen als ontdekkingsreizigers of verkleed als dino’s.  Leg speelgoed dino’s over de tafel en zet oerwoudgeluiden aan als achtergrondmuziek. Laat de kinderen op zoek gaan naar “fossielen” in een zandbak of koop een opgraafset bij een speelgoedwinkel. 

Kies een thema dat past bij de interesses van je kinderen en zorg ervoor dat de activiteiten en decoraties het thema aanvullen voor een onvergetelijk kinderfeestje! En vooral heel veel plezier hebben met elkaar. 

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Leuke natuurgebieden rondom Amsterdam

  15 november 2023

  In Amsterdam en omgeving zijn er veel verschillende bossen en natuurgebieden die ideaal zijn voor uitjes met kinderen. Ga met elkaar op zoek naar de mooiste herfstbladeren, kastanjes en paddenstoelen! Met de herfstbladeren en kastanjes kun je achteraf ook knutselen. Zie hieronder de lijst van acht leuke bossen en natuurgebieden

 • 7 creatieve knutselideeën voor Halloween

  25 oktober 2023

  Halloween is een van de meest betoverende tijden van het jaar, en wat is er nu leuker dan samen met je kinderen knutselen om je huis te transformeren in een spookachtige omgeving? In deze blog delen we acht creatieve knutselideeën voor Halloween. Of je nu van enge spinnen houdt, betoverd

 • Creatieve activiteiten voor een regenachtige dag

  18 oktober 2023

  Niks is gezelliger dan een regenachtige dag waar je met z’n allen binnen kan zijn. Maar wat als je (oppas)kinderen hebt die vol zitten met energie en verlangen naar avontuur, ongeacht het weer? Geen zorgen! Regenachtige dagen kunnen juist een uitgelezen kans zijn om de creativiteit van kinderen te stimuleren