REGENBOOGPITA’S
‘Eten met je handen is natuurlijk heel leuk, dat is verplicht bij dit kleurrijke gerecht. Kliederen maar!’
Men neme:
(voor 6 broodjes):
1 ½ rode paprika
150 g geraspte wortel
100 g maiskorrels uit pot
6 (spelt)pitabroodjes
150 g voorgekookte bietjes
300 g zachte geitenkaas
En zo doe je het:
–Verwijder de steel en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s in heel dunne reepjes.
–Meng dit samen met de geraspte wortel en de mais in een kom.
–Voeg een scheutje olijfolie en een snuf peper en zout toe en roer nog even goed door.
–Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
–Ondertussen mix je de bietjes samen met de geitenkaas, een scheutje olie en flink wat peper en zout met een staafmixer tot een dikke saus.
–Snijd de warme broodjes open, vul met het groentemengsel en maak af met een flinke klodder saus.
Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.
Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Kinderen en gezonde koekjes recept
14 februari 2015
Alle kinderen houden van snoepen. En geef ze eens ongelijk! Het is aan de ouders en Nannies om dit op een leuke en verantwoorde manier te doen. Vooral op koude en regenachtige dagen is het gezellig en leerzaam om samen te bakken. En daarna natuurlijk gezellig op te eten met