Een lekker recept voor de vrijdagavond met je oppaskinderen!
Men neme:
(voor 4 “broodjes”):
550 g zoete aardappels
4 eieren
4 bladeren sla
1 avocado
4 el Griekse yoghurt
4 hamburgers
En zo doe je het:
–Schil de zoete aardappels, rasp ze fijn met een handrasp of keukenmachine en schep in een kom.
–Voeg een snuf peper en zout toe gevolgd door 2 eieren en roer goed door.
–Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en schep vier zoete aardappelhoopjes in de pan, die je plat maakt met een lepel zodat ze de grootte krijgen van een hamburger. Bak de rondjes aan beide kanten in zo’n 10 minuten gaar. Je hebt in totaal acht rondjes nodig, dus je kunt in een tweede koekenpan de andere vier maken.
–Was ondertussen de sla en schil en snijd de avocado in parten.
–Breng de Griekse yoghurt op smaak met wat peper en zout.
–Bak de hamburgers in een beetje olie in een koekenpan om en om in zo’n 8 minuten gaar.
–Haal ze uit de pan en leg op een bord met aluminiumfolie erover, zo blijven ze warm.
–Klop de 2 overige eieren los en bak een spiegelei in de koekenpan met een beetje olie.
–Bouw nu de “broodjes”: ‘begin met een röstirondje, leg daar een blad sla op gevolgd door de hamburger, de partjes avocado en een eetlepel yoghurt, een kwart spiegelei en maak af met een röstirondje. Herhaal voor de overige drie hamburgers.’
Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.
Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Palmpasen stok!
20 maart 2018
Op een echte Palmpasen stok mag het broodhaantje natuurlijk niet ontbreken! Hieronder vind je een recept voor het paashaantje van brood. Je kan er natuurlijk ook een konijn of kuikentje van maken. Wat heb je nodig voor ongeveer 8 broodhaantjes 500 gram bloem (gezeefd) en een beetje extra om te kneden
Regenboogpita’s – chickslovefoodkidsproof
14 maart 2018
REGENBOOGPITA'S 'Eten met je handen is natuurlijk heel leuk, dat is verplicht bij dit kleurrijke gerecht. Kliederen maar!' Men neme: (voor 6 broodjes): 1 ½ rode paprika 150 g geraspte wortel 100 g maiskorrels uit pot 6 (spelt)pitabroodjes 150 g voorgekookte bietjes 300 g zachte geitenkaas En zo doe
Friska Kids voor Amsternannies!
22 januari 2016
Met trots presenteren we hier het eerste recept en filmpje voor een gezond tussendoortje van Friska Kids voor onze Nannies! Friska Kids gaat onze Nannies op een eenvoudige manier helpen om gezonde snacks en lunches te bereiden voor de kinderen tijdens het oppassen. Appeltorentje #snack Wat heb je nodig? Granny