Nina & Elise: ‘Wentelteefjes zijn áltijd lekker. Weet je hoe ze nog lekkerder zijn? Als je ze maakt in een cupcakevorm. Dan zijn het net taartjes!’
Men neme:
(voor zo’n 12 muffins):
10 sneetjes brood naar keuze
2 eieren
275 ml melk naar keuze
9 el honing
1 tl kaneelpoeder
En zo doe je het:
–Verwarm de oven voor op 180 graden.
–Snijd het brood in kleine blokjes.
–Klop de eieren, melk, 8 eetlepels honing en het kaneel poeder samen los in een beslagkom.
–Voeg het brood toe en meng goed door elkaar, zodat alle broodstukjes goed doordrenkt zijn.
–Verdeel het broodmengsel over een ingevette muffinvorm en druk een beetje aan.
–Bak zo’n 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin zijn.
–Serveer de muffins warm met de overige honing. Bewaar ze maximaal twee dagen in een luchtdichte trommel.
Een heerlijke vrijdagmiddag snack om samen met de kinderen te maken!
Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek
Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Watermeloen salade met feta en munt!
6 juni 2018
Een gezonde en frisse salade tijdens deze warme dagen! Gegarandeerd succes bij de kinderen. Ingrediënten: 1/2 watermeloen 75 gram feta kaas paar takjes verse munt scheutje balsamico azijn Zo maak je het: Snijd de watermeloen en feta kaas in kleine blokjes. Was de verse munt en haal de blaadjes los.
Ontbijttaart – chickslovefoodkidsproof
18 mei 2018
Ontbijten met deze gezonde taart is een feestje! Wat wil je op zaterdagochtend nog meer?! Zie hieronder het recept voor de heerlijke ontbijttaart. Men neme: (voor 1 taart): 225 g havervlokken 95 g hazelnoten 6 el honing 100 g roomboter 250 ml kwark 250 g aardbeien (en eventueel ander rood
Slurpnoedels -chickslovefoodkidsproof
1 mei 2018
Slurpen op de dinsdagavond! Men neme: (voor 3 porties): 1 kleine winterpeen 1 komkommer 1 flinke hand ongezouten pinda's 200 g udonnoedels 175 g gepelde edamame (sojaboontjes) 1 flinke scheut sojasaus En zo doe je het: –Schil de winterpeen en schaaf deze met een dunschiller met kartels in slierten.