Als wij aan de zomer en lekkere tussendoortjes denken, dan denken wij maar aan 1 ding: IJS! Samen een ijsje halen is altijd een leuk klein uitje, maar samen ijsjes maken is misschien nog wel leuker! Je hebt een vriezer, ijsvormpjes, de gewenste ingrediënten en geduld nodig, maar dan heb je ook wat!
Wij hebben een aantal lekkere ijs recepten voor jullie onder elkaar gezet.
Blauwe Bes/ sinaasappel ijsjes
Ingrediënten:
- 100 gram diepvries blauwe besjes
- 200 ml sinaasappelsap (zonder toegevoegde suikers)
Bereiding:
- Blend alle ingrediënten samen in een blender tot een gladde massa.
- Schenk vervolgens het mengsel in de vormpjes.
- Als je het lekker vindt, kun je nog wat besjes in de ijsvormpjes doen.
- Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden. Smullen maar!
Peachy peachy pop ijsjes
Ingrediënten voor minimaal 6 ijsjes:
1 zakje snoep perzikjes
1 blikje Sprite of 7-up
Liever iets minder zoet? Gebruik dan bijvoorbeeld Spa Citroen!
Bereiding:
- Verdeel de perzikjes over de ijsvormpjes. Kijk goed of de stokjes er nog wel in passen en herschik je perzikjes eventueel. Mochten je vormpjes echt klein zijn, dan zou je de perzikjes aan je ijsstokje kunnen prikken.
- Schenk de Sprite of 7-up erbij, steek de stokjes erin en plaats het geheel in de vriezer.
- Vier uurtjes wachten en het feest kan beginnen!
Banaan/ aardbeienijs
Ingrediënten:
- 2 handjes verse aardbeien
- 1 banaan
Bereiding:
- Snijd de banaan en de aardbeien in stukjes.
- Blend eerst de aardbeien tot een gladde massa en schenk dit in een maatbeker.
- Spoel de beker/kan van de blender om.
- Blend nu de banaan, met een scheutje water, tot een gladde massa.
- Schenk 3 vormpjes tot de helft vol met aardbei. Schenk 2 vormpjes tot de helft vol met banaan.
- Zet de ijsvormpjes, met het ijsstokje erin, een half uurtje in de vriezer om uit te harden.
- Schenk vervolgens banaan in de vormpjes met aardbei en aardbei in de vormpjes met banaan. Op deze manier krijg je een mooie scheiding tussen de kleuren.
- Laat de ijsjes minimaal 8 uur uitharden. Smullen maar!
Kwark ijsjes
Ingrediënten:
- Kleine kwark toetjes of yoghurt toetjes
- IJstokjes of kleine plastic lepeltjes
- Vriezer
- Eventueel sprinkles
Bereiding:
- Steek de stokjes in de kleine toetjes, dwars door de verpakking heen.
- Vries de toetjes in voor minimaal 4 uur. Wij hebben ze een nacht in de vriezer laten staan.
- Haal het papiertje af van de toetjes. En houdt de toetjes even vast tussen warme handen. Trek nu aan het stokje het kwark ijsje uit het bakje.
- Zet de ijsjes in een bakje gevuld met sprinkles.
Yogurt ijs met mango
ingrediënten voor 8 ijsjes:
- 400 gram mango
- 300 gram magere yoghurt van Vecozuivel
- 100 gram suiker
Bereiding:
- Meng de yoghurt met 50 ml water en 50 gram suiker, tot de suiker opgelost is.
- Pureer de mango glad en meng hier ook 50 gram suiker door, tot dit opgelost is.
- Neem een ijsvorm en doe hier eerst een laagje yoghurt en de ijsstokjes in en zet de ijsvorm vervolgens 2-3 uur in de vriezer tot deze laag hard genoeg is voor de volgende laag.
- Doe dan een laagje van het mango mengsel erop en doe het ijs weer in de vriezer. Herhaal dit nogmaals om en om en vries de ijsjes vervolgens een nachtje goed in tot ze helemaal hard zijn. Eet smakelijk!
Ga voor alle leuke ideetjes naar:
https://www.eefkooktzo.nl/15-x-ijsjes-maken/
https://www.puursuzanne.nl/recepten/5x-zelfgemaakte-ijsjes-fruit
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Watermeloen salade met feta en munt!
6 juni 2018
Een gezonde en frisse salade tijdens deze warme dagen! Gegarandeerd succes bij de kinderen. Ingrediënten: 1/2 watermeloen 75 gram feta kaas paar takjes verse munt scheutje balsamico azijn Zo maak je het: Snijd de watermeloen en feta kaas in kleine blokjes. Was de verse munt en haal de blaadjes los.
Ontbijttaart – chickslovefoodkidsproof
18 mei 2018
Ontbijten met deze gezonde taart is een feestje! Wat wil je op zaterdagochtend nog meer?! Zie hieronder het recept voor de heerlijke ontbijttaart. Men neme: (voor 1 taart): 225 g havervlokken 95 g hazelnoten 6 el honing 100 g roomboter 250 ml kwark 250 g aardbeien (en eventueel ander rood
Slurpnoedels -chickslovefoodkidsproof
1 mei 2018
Slurpen op de dinsdagavond! Men neme: (voor 3 porties): 1 kleine winterpeen 1 komkommer 1 flinke hand ongezouten pinda's 200 g udonnoedels 175 g gepelde edamame (sojaboontjes) 1 flinke scheut sojasaus En zo doe je het: –Schil de winterpeen en schaaf deze met een dunschiller met kartels in slierten.