Slurpen op de dinsdagavond!

Men neme:

(voor 3 porties):

1 kleine winterpeen

1 komkommer

1 flinke hand ongezouten pinda’s

200 g udonnoedels

175 g gepelde edamame (sojaboontjes)

1 flinke scheut sojasaus

 

En zo doe je het:

–Schil de winterpeen en schaaf deze met een dunschiller met kartels in slierten. Je kunt ook een spirelli gebruiken, of gewoon een kaasschaaf, met een mesje kun je de plakjes dan vervolgens in dunne reepjes snijden.

–Snijd driekwart van de komkommer af (het laatste kwart mag je mini opeten tijdens het koken). Schaaf ook de komkommer in slierten, je hoeft ‘m niet eerst te schillen.

–Hak de pinda’s grof.

–Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, en voeg de laatste 3 minuten de wortelslierten toe.

–Zet het vuur uit, doe de komkommer en edamame in het kookwater erbij en giet onmiddellijk af.

–Verdeel de noedels over de borden en maak af met de sojasaus en gehakte pinda’s.’

Slurpen maar!

Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.

Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek