Kinderen vinden het super leuk als ze jarig zijn en dan te trakteren op school. Het bedenken ‌van originele en creatieve traktaties kan soms best lastig zijn. Daarom hebben we een paar super leuke ideeën bedacht zodat jouw kind de show steelt in de klas. 

Luchtballon traktatie met fruit naar keuze

Hoe leuk zijn deze luchtballonnen om uit te delen in de klas. Wat je nodig hebt zijn papieren of plastic bakjes. Dan zijn er nog versierde rietjes nodig en een leuk plakbandje om de luchtballon in elkaar te zetten. En niet te vergeten de ballonnen en het fruit naar keuze. Blaas de ballonnen niet te groot op zodat ze mooi boven het bakje passen. Zorg dat er met drie rietjes het ballonnetje wordt ondersteund. Maak met een mooi plakbandje de rietjes vast  aan het bakje. Stop het fruit in de bakjes en dan is de traktatie klaar om uitgedeeld te worden. 

Aardbei pannenkoeken stokjes 

Bijna van elk kind is het lievelingseten wel pannenkoeken. Het liefste met allerlei zoete dingen erop, maar ook een iets gezondere pannenkoek kan leuk en lekker zijn. Deze aardbeien pannenkoeken stokjes zijn super lekker. Wat je nodig hebt zijn een aantal pannenkoeken, aardbeien, aardbeienjam en saté stokjes. Als de pannenkoeken zijn gebakken is het de bedoeling om ze aan één kant te besmeren met aardbeienjam. Rol vervolgens de pannenkoek op en snijd de pannenkoek in rolletjes. Was de aardbeien en dan kan het rijgen beginnen. Om en om rijg je een pannenkoekrolletje en een aardbei op het saté stokje en eindig je met een aardbei. Tip: Prik daarna alle stokjes op een halve meloen waardoor het een mooie bos wordt van aardbeien pannenkoeken stokjes.

Rupsje nooit genoeg

Fruit is goed voor ieder kind en daarom zijn deze rupsjes nooit genoeg super leuk maar gezond om te maken. Er is ook een heel leuk kinderboek geschreven over rupsje nooit genoeg. Rupsje nooit genoeg wordt namelijk uiteindelijk een hele mooie vlinder aan het einde van het boek. Maar terug naar de traktatie want er zijn een aantal dingen die nodig zijn om deze mooie rupsen te maken. Je hebt nodig: groene druiven, aardbeien, Saté prikkers en twee kleuren glazuur om de oogjes te maken. Rijg vijf druiven aan de satéprikker en prik op het einde een aardbei erop. Maak met het glazuur de oogjes op de aardbeien. De traktatie is dan klaar om getrakteerd te worden. 

Katten mandarijn

Hoe schattig is deze katten mandarijn met snoep oortjes. Wat heb je nodig voor deze traktatie? Koop het aantal mandarijnen die je nodig hebt voor de traktatie. Daarbuiten heb je nog een permanente zwarte marker nodig, oranje snoepjes voor de oortjes en kleine saté prikkertjes. Maak met stift een gezichtje op de mandarijn. Rijg vervolgens aan twee kleine saté prikkertjes de oranje snoepjes en prik ze boven op de mandarijn. De traktatie is klaar om uitgedeeld te worden. 

Bellenblaas vlinders

Bellen Blazen vinden kinderen heel leuk om te doen. Wat is er nodig voor deze bellenblaas vlinders? Koop het aantal bellenblaas dat er nodig is voor de klas van je kind. Daarbuiten zijn er nog gekleurde papiertjes nodig, een zwarte stift en gekleurde rietjes of andere gekleurde draadjes. Knip van de gekleurde papiertjes vleugels voor de vlinders en schrijf hoe oud en de naam van je kind op de vleugels. Plak vervolgens de vleugels achterop de bellenblaas. Teken met de stift twee oogjes en een mond op de dop aan de zijkant. Als allerlaatste knip je twee voelsprieten en plak je die boven op de dop van de bellenblaas. De traktatie is klaar om uitgedeeld te worden.      

Frietbakjes met cake frietjes en slagroom mayonaise 

Frietjes eten is toch ook echt wel het favoriete eten van kinderen, daarom is deze traktatie nog eens extra leuk om te maken. Wat heb je nodig om deze traktatie te maken. Je hebt nodig: cake, slagroom en frietbakjes met kleine vorkjes. Meestal kan je bij een frietzaak bakjes halen om te gebruiken voor de traktatie. Snij de cake in strookjes en doe ze in de bakjes. Voeg de slagroom toe in de het bakje ernaast en prik een vorkje in één van de frietjes. De traktaties zijn klaar om uitgedeeld te worden. 

Popcorn in een drinkglas

Popcorn hoort natuurlijk bij het kijken van een film. Maar hoe leuk is het om ook popcorn uit te delen in de klas. Wat je nodig hebt is popcorn, drinkglaasjes met een dop waar een gat in zit en gekleurde rietjes. Vul de glaasjes met de popcorn smaak naar keuze van je kind en draai de deksel erop en steek een rietje erin. Tip: hang er een leuk kaartje aan met de leeftijd van je kind en de naam en bind er een mooi strikje omheen. 

 

We hopen met deze creatieve traktaties je kind een onvergetelijke dag te geven op school.

Deel deze blog op social media!

Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!

Lees ook onze andere blogs

 • Letters leren schrijven

  24 januari 2024

  Leren schrijven is belangrijk om te leren als kind. Door er thuis ook mee bezig te zijn, is het voor de kinderen al snel leuk om letters te leren. We hebben daarom een aantal leuke oefeningen gevonden om samen met de kinderen te doen. Lettergrepen Oefenen met lettergrepen leren aan

 • 8 Leuke buitenspelletjes voor alle leeftijden

  10 januari 2024

  Elk kind houdt wel van buiten spelen. Alleen wordt dat helaas veel minder want steeds meer kinderen blijven liever binnen. Dit is erg zorgelijk want het is juist goed voor de gezondheid van het kind om naar buiten te gaan. Het zorgt er namelijk voor dat je kind minder snel

 • Wintersport met kinderen

  20 december 2023

  Voor velen staat er weer een wintersportvakantie op de planning. Wij hebben veel Nannies die graag meegaan op skivakantie!    Wat houdt een Vakantie Nanny in: De Nannies ondersteunen bij alle aspecten van de vakantie: van het vermaken van de kinderen, het organiseren van de maaltijden of bij het huisje,