Het lekkerste bananenbrood komt uit Paulines keuken! Voor kinderen de ideale, gezonde snack tussendoor. Ook makkelijk mee te nemen naar de speeltuin.
Zie hieronder het recept.
Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gr amandelmeel
60 gr dadels (3 medjool dadels)
2 tl bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr gemengde noten
30 gr kokosrasp
Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag.
Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm.
Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt,
Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Geniet ervan!!