Slurpen op de dinsdagavond!
Men neme:
(voor 3 porties):
1 kleine winterpeen
1 komkommer
1 flinke hand ongezouten pinda’s
200 g udonnoedels
175 g gepelde edamame (sojaboontjes)
1 flinke scheut sojasaus
En zo doe je het:
–Schil de winterpeen en schaaf deze met een dunschiller met kartels in slierten. Je kunt ook een spirelli gebruiken, of gewoon een kaasschaaf, met een mesje kun je de plakjes dan vervolgens in dunne reepjes snijden.
–Snijd driekwart van de komkommer af (het laatste kwart mag je mini opeten tijdens het koken). Schaaf ook de komkommer in slierten, je hoeft ‘m niet eerst te schillen.
–Hak de pinda’s grof.
–Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, en voeg de laatste 3 minuten de wortelslierten toe.
–Zet het vuur uit, doe de komkommer en edamame in het kookwater erbij en giet onmiddellijk af.
–Verdeel de noedels over de borden en maak af met de sojasaus en gehakte pinda’s.’
Slurpen maar!
Uittreksel van: Nina de Bruijn & Elise Gruppen. ‘Chickslovefood’. iBooks.
Chickslovefood
Het kidsproof-kookboek
Amsternannies is het leukste oppasbureau in Amsterdam. Met ons blog geven wij jullie inzicht in de evenementen waar wij als oppas aanwezig zijn. Daarnaast kan je hier ook leuke kinderrecepten of hele toffe aanbiedingen voor jonge gezinnen terugvinden!
Lees ook onze andere blogs
Kindvriendelijke barbecue recepten
3 augustus 2023
De geur van smeulende houtskool, het geluid van sissend vlees en de vrolijke gelach van kinderen die genieten van het buitenleven - het is weer tijd voor een heerlijke barbecue! Maar laten we eerlijk zijn, het kan soms een uitdaging zijn om gerechten te vinden die niet alleen volwassenen lekker
Healthy bananabread recept – uitpaulineskeuken
27 augustus 2018
Het lekkerste bananenbrood komt uit Paulines keuken! Voor kinderen de ideale, gezonde snack tussendoor. Ook makkelijk mee te nemen naar de speeltuin. Zie hieronder het recept. Ingrediënten voor 1 cake van 23 cm 3 rijpe bananen 3 eieren 150 gr amandelmeel 60 gr dadels (3 medjool dadels) 2 tl bakpoeder
Wraps met vissticks
5 juli 2018
WRAPS MET VISSTICKS 'Veel kinderen zijn niet zulke viseters. Maar vissticks daar entegen gaan er wel in. Omdat die niet zo definieerbaar zijn als vis. Ach, wat maakt dat uit? Hoppa, weer een portie vis binnen. En morgen weer de focus op groente .' Ingrediënten: (voor 6 porties): 8 el